Equilink: Update om Paneldebat 6. januar 2024

Equilink: Update om Paneldebat 6. januar 2024

22. december 2023 Af tinafraequilink

Equilink: Update om Paneldebat d. 6. Januar 2024. Oplev to ekspertindlæg og en spændende debat.

Forberedelserne til paneldebatten “Hvad skal der til, for at vi fortsat må bruge vores heste i sport om 10 år?” den 6. januar er i fuld gang og der er mange gode grunde til at du skal tage dine hestevenner fra stalden, rideklubben og avlsforbundet eller virksomheden med til Roskilde for at overvære arrangementet. To internationalt anerkendte forskere og Det Dyreetiske Råd bidrager bl.a. til paneldebatten.

Ingen i branchen er i tvivl om, at det haster med handling, hvis vi vil sikre at hestesporten
har en fremtid! Der er meget at tale om, og det bliver med garanti en interessant paneldebat, hvor vi håber på hestefolkets hjælp til at fylde salen til bristepunktet, for at så mange som muligt kan være med.

Vil du hjælpe med at invitere? del denne invitation (print den gerne ud og sæt den op i stalden, ridehuset, sadelrummet og rytterstuen).

Debatten i hovedtræk

Paneldebatten henvender sig til alle aktører i sporten. Opfordringen er i fællesskab at arbejde
hen imod løsninger, der passer på vores heste, og alt det vi har sammen med dem, i respekt for
forskellighed og ambitionsniveauer. Vi behøver ikke at være enige, men vi skal have et samlet
overblik og forståelse for nuancerne. Derfor ser vi paneldebatten, som et vigtigt skridt på vejen mod
en styrket fælles indsats.

  • Vi har sammensat et debatpanel med repræsentanter fra både eliten, bredden og erhvervet samt politisk side
  • To internationalt anerkendte forskere bidrager med indlæg til debattens hovedtema “Hvad skal der til, for at vi fortsat må bruge vores heste i sport om 10 år?
  • En professionel moderator sikrer at debatten holdes på sporet og alle i panelet får taletid undervejs.
  • Alle fremmødte kan drøfte debattens forløb og netværke i mindre grupper efterfølgende

To internationalt ankerkendte forskere og Det Dyreetiske Råd bidrager til paneldebatten

Sue Dyson bidrager med et videoindlæg (på engelsk), og så er Janne Winther Christensen, paneldebattens KEYNOTE speaker med et indlæg om hvad hestevelfærd egentlig er, hvordan det måles, og hvordan man f.eks. kan øge fokus på hestens konfliktadfærd i forbindelse med træning og konkurrencer. Bengt Holst, formanden for Det Dyreetiske Råd deltager i debatpanelet.

Det bliver med garanti en interessant paneldebat og vi håber at fylde salen til bristepunktet, så tag dine hestevenner fra stalden, rideklubben og avlsforbundet med til Roskilde for at være med til arrangementet.

Om de to internationale bidragsydere

Sue Dyson er verdensanerkendt forsker, dyrlæge, forfatter og rytter. Hun står bag en lang række videnskabelige undersøgelser som relaterer til hestens velfærd og brug under sport. Senest kendt er hun i Danmark for udviklingen af et værktøj (The Ridden Horse Pain Ethogram), hvormed det er muligt at identificere tegn på smerte hos heste under rytter, herunder også den prisvindende film 24 BEHAVIORS OF THE RIDDEN HORSE IN PAIN

Janne Winther Christensen er også internationalt anerkendt dyrlæge, forsker og forfatter og indenfor blandt andet hesteadfærd og velfærd. Hun er i øjeblikket desuden Senior Vice President hos International Society for Equitation Science (ISES).

Praktisk information:

Alle med interesse er velkomne til paneldebatten, som foregår d. 6. Januar, fra kl. 11 på adressen er Ledreborg Allé 50, 4000 Roskilde.

Stort TAK til Roskilde Tekniske Skole, som til dagligt også varetager hestemanageruddannelsen. Dét synes vi er en helt ideel ramme.

Deltagelse kræver forudgående tilmelding. Er I forhindret i at være tilstede? Så fortvivl ikke – for vi livestreamer også undervejs.

Tilmeld dig interesselisten og få mere information på equilink.dk/paneldebat

Lad os mødes og få den snak om fremtidens måder at bruge vores heste i sporten på – det er vigtigt og det haster!